Tumbaković: Hakšabanoviću upućen poziv

408 23.05.2017 09:04 Volcano sport tim

Ljubiša Tumbaković objaviće danas spisak igrača za utakmice protiv Irana (4. jun) i Jermenije (10. jun), na kojem će se naći i ime Seada Hakšabanovića, ofanzivnog veziste švedskog Halmštada.

Osamnaestogodišnji Sead je rođen u Švedskoj, gdje se njegov otac Senad (bivši fudbaler Dečića) preselio krajem devedesetih godina. Sa nepunih 16 godina debitovao je za Halmštad, dok je ove sezone standardan, odigrao je svih deset utakmica i postigao dva gola.

- Radi se o veoma zanimljivom igraču. Mlad je i izuzetno talentovan. U kontaktu smo otprilike pola godine i nadamo se da će biti pojačanje za našu reprezentaciju. Upućen mu je poziv, nadam se da ćemo ga vidjeti na okupljanju - kazao je za Arenu Tumbaković.

Hakšabanović je igrao za kadetsku i omladinsku reprezentaciju Švedske, a, kako saznajemo, ljudi iz fudbalskog saveza te države već su krenuli u ,,ofanzivu“, sa ciljem da talentovanog igrača nagovore da odbije poziv iz Crne Gore. Prema pisanju švedskih medija, radi se o igraču kojem predviđaju lijepu budućnost. Do sada je bio na skeneru Mančester junajteda, Liverpula, Čelzija i Aston Vile, dok je Klub Briž u januaru za njega nudio 15 miliona eura. U Halmštadu su takvu ponudu odmah odbili.

Ukoliko dođe u Podgoricu naredne nedjelje, Hakšabanović će imati šansu da debituje za Crnu Goru na prijateljskom meču protiv Irana 4. juna. Mnogo važniju utakmicu ,,hrabri sokoli” će igrati šest dana kasnije, kada u glavni grad stiže Jermenija. Crna Gora će imati imperativ pobjede ukoliko želi da ostane u borbi za drugo mjesto u grupi E kvalifijacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45