Nova neizvjesnost oko Jovetića

414 15.05.2017 11:46 Volcano sport tim

Sve je prilika da će i ovog ljeta biti dosta priče o tome gdje će Stevan Jovetić nastaviti karijeru.

Iako se do skoro činilo da će Sevilja sigurno otkupiti njegov ugovor od Intera, razvoj situacije u posljednje vrijeme donio je neizvjesnost. Prije svega zbog odlaska Monćija iz kluba (čovjeka koji je doveo Jovetića u Sevilju), ali i zbog neizvjesnosti oko ostanka Horhea Sampaolija na klupi Andalužana.

Španski mediji pišu da je Sevilja Jovetiću predložila da primanja sa sadašnjih četiri miliona smanji na dva miliona eura, ali ni to ne mora da bude presudni faktor. 

- Veoma dobro se pokazao. Sjajan je fudbaler. Dovao je golove, neke i namještao. Posjeduje dosta kvaliteta, ali mi se čini da nije odigrao onoliko minuta koliko smo željeli. Svakako je pomogao ekipi - rekao je Oskar Arijas, novi sportski direktor Sevilje.

Situaciju dodatno komplikuje Inter. ''Nerazuri'' su se nadali da će Sevilja otkupiti ugovor i tako u njihovu kasu ubaciti 14 miliona eura. Taj novac planiran je da stigne do 1. jula, ali je sada neizvjesno da li će ga biti. Zbog toga je Inter već kontaktirao Faljija Ramadanija, Jovetićevog menadžera, da mu nađe novi klub. I da požuri da taj posao završi prije zvaničnog početka prelaznog roka, kako bi se izbjegle eventualne kazne Uefe zbog finansijskog fer-pleja.

Sa druge strane, Jovetić je miran, pogotovo nakon dobre partije protiv Reala (postigao gol, pogodio prečku i stativu).
- Što se tiče moje budućnosti, tek ćemo da pričamo. Vidjećemo što će se desiti, ali zadovoljan učinkom u Sevilji. Dao sam cijelog sebe otkako sam stigao u ovaj klub, srećan sam kakav smo posao uradili u ovih nekoliko mjeseci - rekao je Jovetić poslije meča u Madridu.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45