Posao života - Grof je među kandidatima za klupu moćnog tima iz Sankt Peterburga

242 12.05.2018 08:20 Volcano sport tim

Maurisio Sari, Siniša Mihajlović, Dik Advokat, Sergej Semak i Miodrag Božović kandidati su da naslijede Roberta Manćinija na klupi moćnog kluba iz Sankt Peterburga, objavio je ruski "Sport", a prenose Vijesti.

Rusi u nedjelju završavaju prvenstvo, a neke stvari su već poznate.

Jedna od njih - Roberto Manćini napušta Zenit.

Kako je objavio italijanski "Korijere delo sport", Manćini je već dogovorio raskid ugovora sa čelnicima kluba, čak dvije godine prije njegovog isteka, a pripašće mu "masna" odšteta od četiri miliona eura.

Manćini je glavni kandidat za preuzme reprezentaciju Italije.

A ko su kandidati da preuzmu Zenit?

Ruski "Sport" je objavio da su čelnici kluba iz Sankt Peterburga sastavili listu od pet imena, a među njima je i najbolji crnogorski trener Miodrag Božović Grof, aktuelni šef stručnog štaba Arsenala iz Tule.

Grofove šanse, međutim, nisu prevelike...

Čelnici Zenita "pate" za poznatim imenima, uglavnom iz zapadne Evrope (Spaleti, Viljaš-Boaš, Advokat, Lučesku, Manćini, neka su od dosadašnjih imena), a takvi treneri su i Božovićevi protivkandidati. Svi, osim jednog...

Pored Božovića, na listi su aktuelni trener Napolija Maurisio Sari, nekadašnji trener Fiorentine, Sampdorije i Torina Siniša Mihajlović, Sergej Semak, koji vodi Ufu, te ponovo Dik Advokat, koji sada sjedi na klupi Sparte iz Roterdama.

Mihajlović je jedini trenutno bez angažmana. Advokat, koji je sa Zenitom osvojio Kup Uefa 2008. već nekoliko godina najavljuje penziju, Semak je već jednom, doduše privremeno, sjedio na klupi Zenita, a ove sezone sa uspjehom vodi Ufu, dok je Sari trenutno najimpresivnije ime na ovoj listi.

Dakle, samo bi veliki zaokret u klupskoj politici doveo Božovića na kormilo Zenita, ali nikad se ne zna... Posebno zbog toga što klub iz Sankt Peterburga posljednjih sezona nije imao sreće sa zvučnim trenerskim imenima. 

Božović, rekorder u Rusiji po broju klubova koje je vodio kada su u pitanju inostrani treneri (Amkar, Moskva, Dinamo, Rostov, Lokomotiva, Arsenal) ima sjajnu sezonu sa klubom iz Tule - ekipa koja je prošle sezone tek u baražu izborila opstanak, trenutno je 7. na tabeli, a jedan period je konkurisala i za plasman na evropsku scenu.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45