Blater: Zašto tri države?

281 10.05.2018 12:42 Volcano sport tim

Nekadašnji predsjednik Svjetske fudbalska federacije (FIFA) Sep Blater usprotivio se zajedničkoj organizaciji Mundijala 2026. godine.

"Tri velike države zajedno da organizuju Svjetsko prvenstvo... Sve su dokazale da mogu same da organizuju, tako da zašto bi zajedno?", rekao je Blater u intervjuu za BBC.

SAD, Kanada i Meksiko su podnijele zajedničku kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2026. godine, a protivkandidat im je Maroko.

Svjetsko prvenstvo je jedini put održano u više zemalja 2002. godine kada su domaćini bili Japan i Južna Koreja.

Blater je to nazvao "noćnom morom za organizaciju".

Po njegovim riječima, za organizaciju turnira 2010. godine su odbijene zajedničke ponude Libije i Tunisa, a za 2018. Španije i Portugala, odnosno Belgije i Holandije.

Sep Blater, koji je suspendovan iz fudbala zbog korupcionog skandala, kritikovao je i osnivanje radne grupe koja može da isključi kandidata i prije zvaničnog glasanja.

On je rekao da to ne smije da se radi i da svako ima pravo da bude na Kongresu FIFA, pa čak i onaj kandidat koji nije dovoljno dobar.

"Zato se zalažem da Maroko mora da ide na Kongres. Maroko ne smije da bude eliminisan prije Kongresa FIFA", rekao je Blater.

Odluka o tome ko će biti domaćin Svjetskog prvenstva 2026. godine biće donijeta 13. juna.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45