Silvio hoće ponovo da kupi Milan

251 27.04.2018 04:11 Volcano sport tim

Ukoliko se ovako nastavi, ne mogu osporiti da ću prije ili kasnije ponovo kupiti Milan, poručio je Silvio Berluskoni na sinoćnjem političkom skupu.

Biznismen, medijski magnat i bivši premijer koji je vodio milanski fudbalski klub 30 godina prodao ga je prošle godine Jonghong Liju za 740 miliona eura.

No, italijanski mediji navode da je Berluskoni na političkom skupu njegove stranke “Forza Italia” u Udinama okupljenima poručio da bi mogao ponovo da preuzme Milan.

“S obzirom kako stvari idu, moglo bi se završiti novom kupovinom Milana“, naglasio je Berluskoni.

On je dodao da je neočekivano loš rezultat Forca Italije na nedavnim izborima došao kao posljedica njegove prodaje slavnog kluba.

“Mnogi su me zaustavljali i pitali zašto sam prodao klub ko zna kome. Oni me krive za trenutno stanje u Milanu. Moram vam priznati nešto. Ukoliko se ovako nastavi ne mogu osporiti da ću prije ili kasnije ponovo kupiti Milan“, kazao je Berluskoni.

“Rosoneri“ se suočavaju sa ograničenjima zbog kršenja pravila “Finansijskog fer-pleja“, a uz to ostaje da se vidi da li će Li biti u mogućnosti da nastavi da vraća kredit Eliot Menadžementu.

Ove sezone Milanu ne ide najbolje ni na terenu. Istina plasirao se u finale Kupa Italije u kojem će se 9. maja na rimskom Olimpiku sastati sa Juventusom.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45