PAO napušta Evroligu

197 13.04.2018 08:45 Volcano sport tim

Grčki velikan je jedan od simbola najjačeg kontinentalnog košarkaškog takmičenja, ali nesuglasice između prvog čovjeka "zelenih" Dimitrisa Janakopulosa i izvršnog direktora Evrolige Đordija Bartomeua - izgleda da su neriješive i nepremostive.

Većinski vlasnik Panatinaikosa je preko svog Instagram profila, objavio da se "Pao vraća u takmičenje u kojem je košarka oduvijek trebalo da bude", a ovu rečenicu ilustrovao je logoom FIBA.
Evroliga je još prošle sezone suspendovala Janakopulosa, koji je na ružan način govorio o navijačima Fenerbahčea, ali je tu kaznu prekršio već u prvoj evroligaškoj utakmicu protiv Olimpijakosa, kada se pojavio na tribinama OAKA arene.

Takođe, Janakopulos smatra da je Bartomeu nesposoban da vodi takmičenje kao što je Evroliga i da su rashodi klubova mnogo veći od prihoda. Prvom čovjeku elitnog takmičenja skrenuo je pažnju da godinama ne uspijeva da dovede sponzore iz ekonomski razvijenih zemalja, poput Njemačke, Engleska, Francuske, Italije...

Janakopulos je iznio podatak da pojedina sponzorstva donose prihod od oko 40 miliona eura, a da investicije klubova dostižu i do 300 miliona.

Većinski vlasnik Panatinaikosa tražio je na Savjetu Evrolige u Madridu da mu se smanji suspenzija. Izvršni direktor Bartomeu tražio je od Savjeta da se izjasni, što je i učinjeno s negativinim ishodom po čelnika atinskog kluba, a s namjerom da se poštuju pravila takmičenja.

Nekoliko minuta posle izlaska sa sastanka, Janakopulos je na Instagramu objavio već pomenuti status, ali i još jedan sa Bartomeovim likom u ulozi kuma italijanske mafije.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45