Najki dovodi Nejmara u Real?!

216 13.03.2018 10:01 Volcano sport tim

Čini se da će se Nejmarova avantura u Pari Sen Žermenu završiti već sljedećeg ljeta, a taj odlazak bi mogao da pogura poznati proizvođač sportske opreme ''Najki''. Tu priču donosi madridski list As na današnjoj naslovnoj strani. 

Američka kompanija ponudila je Realu, navodno, da će platiti dio Nejmarovog transfera ako šampion Evrope raskine ugovor sa ''Adidasom'' i pređe u ''Najkijevu'' ekipu. Osim toga, Realu bi ponudili i mnogo bolji ugovor od onoga koji Madriđani imaju sa njemačkim dobavljačem opreme. ''Adidas'' Realu plaća oko 40 miliona eura po sezoni, dok, recimo, Mančester junajted od ''Najkija'' dobija gotovo 90 miliona, plus bonuse. Nejmar ima dugogodišnji ugovor sa Amerikancima, baš kao i Kristijano Ronaldo, čime bi ''Najki'' dodatno ojačao svoju poziciju na tržištu.

Upravo o tome su, piše As, nedavno u Parizu razgovarali Realovi predstavnici i Nejmarov otac, a transfer bi se mogao realizovati već ovog ljeta. Bio to novi rekord, obzirom da će vlasnici PSŽ-a za Nejmara tražiti oko 400 miliona eura.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45