Brna i Espanjol - za sva vremena

317 06.03.2018 12:18 Volcano sport tim

Branko Brnović je navijače Espanjola uveseljavao partijama na starom, kultnom Monžuiku, a sada jedan od ulaza (konkretno broj 47) novog, super modernog stadiona “Kornelja el Prat” nosi njegovo ime.

Legenda crnogorskog fudbala na simboličan način je nagrađen za sve ono što je uradio u plavo-bijelom dresu tima iz Barselone.

Ime bivšeg selektora Crne Gore (a sada jednog od najozbiljnijih kandidata za klupu Partizana) nalazi se među 98 igrača (toliko je i ulaza na ovom zdanju izgrađenom 2011. godine) koji su pisali istoriju Espanjola. Kluba koji je u oktobru proslavio 117. rođendan.

“Ogromna čast zaista. Čast, zadovoljstvo i naravno dokaz da sam ono što sam radio radio na pravi način. I da to zna da se cijeni”, rekao je sinoć Brnović, koji je za Espanjol odigrao 146 utakmica za šest godina provedenih u prijestonici Katalonije.

Čelnici Espanjola su ovu akciju pokrenuli u sklopu projekta “Slava herojima” još prije dvije godine, a kompletan posao je okončan prije nekoliko dana.

“Želimo na ovaj način da se povežemo sa našim navijačima, da saznaju više o igračima koji su dali sve za ovaj klub”, stoji na sajtu Espanjola.

Ulaz broj 47. Branko Brnović i Espanjol veza za sva vremena. (Dnevne novine)

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45