Kombinacija učenik-učitelj vjerovatno najbolja u istoriji fudbala

246 05.03.2018 01:02 Volcano sport tim

Leo Mesi je juče riješio derbi Primere protiv Atletika (1:0), a prvi put u karijeri na trećem meču zaredom pogodio iz "slobodnjaka". Prethodno je na sličan način dao gol Đironi i Las Palmasu, a prethodno je ove sezone iz slobodnog udarca zatresao mrežu Olimpijakosa, Sosijedada i Alavesa.

Slobodni udarci su, dakle, još jedno moćno oružje asa Barselone, koji je najkorisnije savjete o tome kako prebaciti živi zid i poslati loptu tamo gdje treba dobio od najveće argentinske legende - Dijega Maradone.

To je otkrio Fernando Sinjorini, član stručnog štaba "gaučosa" dok je Maradona bio selektor.

"Sjećam se da smo završili jedan trening, a Mesi je ostao da šutira preko improvizovanog zida. Tri puta je probao, nijednom nije uspio i bio je vidno nervozan. Krenuo je prema svlačionici, a Dijego mu je doviknuo da se vrati", ispričao je Sinjorini.

"Ne možeš tako da završiš trening, najbolji fudbaler na svijetu ne ide dok ne završi sve što je počeo", rekao je Maradona Mesiju, priča Sinjorini.

Tada je Maradona, kaže Sinjorini, namjestio loptu i odmah pogodio gol. Zatim još jednom, pa još jednom...

"Zagrlio je Mesija i rekao mu da ne povlači nogu sa lopte nakon šuta tako brzo kao što radi, već da je malo 'zadrži' na njoj. To su detalji, to samo mogu da vide i primijete najveći", kazao je Sinjorini.

Učitelj Maradona i učenik Mesi - vjerovatno najbolja kombinacija svih vremena. 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45