Sve tragedije italijanskog fudbala

193 04.03.2018 10:28 Volcano sport tim

 

Preuranjena i tragična smrt kapitena Fiorentine i reprezentativca Italije, Davidea Astorija, potresla je fudbalski svijet i podsjetila kako u jednom trenutku ste heroj navijača, a u drugom vas više nema.

 

No, to nije jedini tragičan slučaj koji je u zadnje vrijeme potresao italijanski fudbal, nažalost bilo ih je možda i previše, piše germanijak.hr.

U mislima navijača vjerovatno su još potresne slike smrti Pjermarija Morosinija, veziste Livorna, iz 2012. godine. Imao je samo 25 godina, srušio se usred utakmice protiv Peskare. Saigrači i ljekari pokušali su da ga ožive, ali nijesu imali defibrilator i ubrzo Morosini je preminuo na putu ka bolnici od rijetke nasljedne bolesti srca.

Italijanska javnost dobro se sjeća i nesrećnog događaja koji se desio 1987. godine. Tada se Andrea Kekoti, takođe 25-godišnjak, srušio usred utakmice. Preminuo je, doduše, tek šest dana kasnije, ali situacija mu se pogoršala još u svlačionici na putu za bolnicu zbog tromboze na srcu.

Slična sudbina zadesila je Renata Kurija, po kojem danas nosi ime stadion Peruđe, 24-godišnji vezista Grifonea srušio se na utakmici protiv Juventusa 1977. godine. Igrači su pomogli da se ustane, ali odmah nakon srušio se izvrnutih očiju. Pokušaji oživljavanja i transporta u bolnicu nijesu uspjeli, a autopsijom je utvrđeno kako je preminuo od srčane anomalije.

Romin napadač Đulijano Tacola preminuo je 1969. godine sa samo 25 godina nakon utakmice Kaljarija i Rome. Već uoči utakmice imao je blaži srčani udar, ali nije se obazirao na tegobe i to se pokazalo kobnim jer se srušio nakon utakmice te preminuo od zastoja srca.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45