Tragedija: Preminuo kapiten Fiorentine

527 04.03.2018 11:49 Volcano sport tim

Strašna vijest stiže iz Italije. Kapiten Fiorentine Davide Astori pronađen je mrtav u sobi hotela La di Moret u Udinama gdje je Viola bila u karantinu pred današnju utakmicu sa Udinezeom. Utakmica je naravno odložena, ali to je i najmanje bitno. O uzrocima smrti za sada se ne zna mnogo. Prema prvim informacijama u pitanju je srčani udar, a iskusni štoper je umro u snu.

Astori je imao 31 godinu, a prije samo dvije nedjelje postao je otac.

Profesionalnu karijeru je počeo u Milanu, bio na pozajmicama u Picigetoneu i Kremonezeu prije nego što ga je Kaljari uzeo 2008. godine. Za Rosonere nikada nije debitovao. Iz Kaljarija je otišao u Romu, potom i u Fiorentinu. Za reprezentaciju Italije debitovao je 2011. godine. Postigao je gol koji je na Kupu konfedereacija 2013. Azurima donio treće mjesto.
“Fjorentina je strašno uzdrmana što mora da saopšti da je naš kapiten Davide Astori pronađen mrtav. Imajući u vidu užasnu, delikatnu situaciju, a prije svega poštovanje prema njegovoj porodici, molimo medije da budu posebno osjetljivi po ovom pitanju”.

Pored utakmice između Udinezea i Fjorentine neće se igrati ni sudar Đenove i Kaljarija, koji je trebalo da počne u 12.30. Igračima je vijest saopštena prije samog početka utakmice. Nekoliko fudbalera je odmah u suzama napustilo teren, a na Marasiju je objavljena samo Astorijeva fotografija. Publika mu je posljednji pozdrav uputila spontanim stojećim ovacijama.

Šuška se da bi mogle da budu odložene i sve ostale današnje utakmice, uključujući i Derbi dela Madonina između Milana i Intera, ali za sada nema potvrde.

Saučešće Astorijevoj porodici i Fiorentini među prvima su izrazili Ernan Krespo, Paulo Dibala, Juventus, Roma, Vest Hem...

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45