Gazda Milana bankrotirao?

214 19.02.2018 11:03 Volcano sport tim

Milan je sinoć savladao Sampdoriju i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, a onda je jutros u rimskom listu Korijere dela sera objavljeno da je gazda Milana Joghong Li bankrotirao. Zbog toga će imovina kontroverznog kineskog biznismena biti ponuđena na aukciji na sajtu Taobau, kineskoj verziji eBay-a. 

Ovo nije prvi put da se postavlja pitanje finansijske likvidnosti vlasnika Milana, ali najnoviji izvještaji ukazuju na to se se situacija značajno pogoršala. Takođe, Korijere tvrdi da je prije nekoliko dana kineska regulatorna Komisija za hartije od vrijednosti najavila početak istrage o nedozvoljenim radnjama skrivanja bankrota od strane Lijevih kompanija.     

Jonghong Li je Milan kupio od Silvija Berluskonija za 740 miliona eura, ali uz pomoć raznih fondova, jer nije imao dovoljno novca. Sada se spekuliše da je zapravo on uložio ''svega'' 100 miliona svog novca, a da je sve ostalo pozajmio i da sada nema mogućnosti da vrati dugove, zbog čega je ugrožena budućnost Milana koji bi takođe mogao da se nađe u nekoj od onlajn prodavnica. 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45