Greška decenije - kako je Lokomotiva ispustila Nejmara

233 09.02.2018 12:39 Volcano sport tim

U redovima moskovske Lokomotive već godinama proklinju dan kada su napravili jednu od najvećih grešaka u novijoj istoriji fudbala - odluku da ne angažuju Nejmara dok je bio tinejdžer.
 
Skauti Lokomotive su, 2008. godine na Mediteranskom kupu, primijetili jednog Brazilca, tada 16-godišnjeg Nejmara. Rusima se igrač Santosa svidio i imali su priliku da ga kupe za 10 miliona eura. Međutim, odlučili su da povjerenje pruže talentovanom Alanu Gatagovu, koji nikada nije postao ono što su mu predviđali. 
 
- Razmišljali smo vrijedi li kupiti Nejmara. Željeli smo da ga kupimo, gledali su ga naši skauti... Ali, imali smo velike sumnje. Prvo, bio je premlad, a drugo - nijesmo mogli da znamo hoće li se prilagoditi u Rusiji. Takođe, to je 10 miliona eura i nije lako dati za klinca toliki novac i bili smo oprezni - otkrio je predsjednik Lokomotive Nikolaj Naumov.
 
Odluku da ne kupe Nejmara Rusi su donijeli nakon finalne utakmice...
- Izgubili smo tada u finalu. Međutim, nijesam primijetio da je Nejmar bio bolji od naših igrača. Gatagov je djelovao jednako dobar kao i on u to vrijeme - dodao je Naumov.
TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45