Gdje se nalazi Rijad Marez...

222 07.02.2018 12:57 Volcano sport tim

Mogao je da bude zvijezda prelaznog roka u Engleskoj, ali se transfer nije desio - i zbog toga je gotovo nestao. Riječ je o Rijadu Marezu, kojeg Lester nije htio da proda Mančester sitiju posljednjeg dana zimskog prelaznog roka. Od tada se Alžirac ne pojavljuje na treninzima. 

Mareza je Lester kaznio prošle nedjelje zbog odsustva sa treninga, nakon što su čelnici kluba odbili rekordne ponude iz Mančestera. Oduzeli su mu dvije sedmične plate (oko 250 hiljada eura), ali to očito nije pomoglo u smirivanju napetosti. Sjajni vezista je propustio utakmicu sa Evertonom i ukupno četiri treninga, a sada je sigurno da neće biti u kadru ni za okršaj sa Sitijem sljedećeg vikenda.

Alžircu ovo nije prva ovakva situacija. Prije samo pola godine sjedio je na aerodromu i čekao da mu jave na koji avion treba da ide dok je Lester odbijao ponude evropskih klubova. Roma je bila najbliže, ali Marez je ipak ostao među ''lisicama''. Problem predstavlja visoka odšteta koju Lester traži za njega, a u slučaju Sitija, engleski mediji tvrde da ni ponuda od 75 miliona eura nije bila dovoljna. Navodno su tražili više od 100 miliona.

 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45