Nova era - FA kup kao NFL

194 28.01.2018 09:36 Volcano sport tim

Kako izgleda nova era fudbala i pomoć videotehnologije najbolje je pokazao sinoćnji duel Liverpula i Vest Bromviča u 1/16 finala engleskog FA Kupa.

Zbog dva sporna momenta u roku od nekoliko minuta duel je poput utakmica u košarci i američkom fudbalu bukvalno prekinut na desetak minuta, a navijači dva tima su se bukvalno radovali tome što nema golova.

Prvo je glavni sudija Greg Pouson, uz asistenciju Andrea Marinera u kabini za VAR, poništio prethodno priznat gol VBA zbog ofsajda jednog igrača gostiju prilikom šuta njegovog saigrača.

Samo nekoliko minuta kasnije pomenuti sudijski tandem je uz dva gledanja snimka promijenio i jednu odluku iz kaznenog prostora VAR.

Duel Džejka Livermora i Mohameda Salaha nije procijenjen kao nedozvoljen, ali je pregled snimka obojice sudija pokazao da je napdač Liverpula pao zbog povlačenja za rame, pa je domaćin dobio penal.

Tako je u roku od samo nekoliko minuta umjesto 3:1 za VBA, lako moglo da bude 2:2. Međutim, Roberto Firmino je pogodio prečku sa penala.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45