Lisičić: Savez je uradio sve što je trebalo

192 24.01.2018 01:02 Volcano sport tim

Rukometaši Crne Gore vratili su se prije nekoliko dana sa Evropskog prvenstva, ali i dalje traje polemika o tome kakve su uslove ''lavovi'' imali kada je riječ o opremi, pripremama i odnosu RSCG prema njima. Zbog toga se javnosti saopštenjem obratio direktor reprezentacije Blažo Lisičić, koji je rekao da su ''lavovi“ pripreme za šampionat u Hrvatskoj počeli 2. januara, po planu selektora Dragana Đukića.

- Na okupljanje je pozvano 20 igrača, od kojih je 19 odradilo kompletne pripreme, dok je Vuko Borozan zbog povrede propustio ovu akciju. Doktor Aligrudić je obavio sve preglede reprezentativaca i izvršio uvid u njihovo zdravstveno stanje, a takođe je urađeno i kompletno medicinsko skeniranje Vuka Borozana i određena mu je neophodna terapija za što brži oporavak. Nakon povrede Nebojše Simića, Rukometni savez Crne Gore je sve uradio na njegovom oporavku i pripremi za utakmice u Zagrebu. Odrađeni su tretmani kod Marijane Kovačević u Beogradu i Simić se ekipi pridružio u Zagrebu - napisao je Lisičić.

On se osvrnuo i na opremu „lavova“, koja je stigla pred šampionat.

- Sportska oprema za reprezentaciju je po sponzorskom ugovoru nabavljena od danskog proizvodjača 'Hummel', iz najnovije kolekcije za 2017. godinu i distribuirana je igračima u više nego dovoljnim količinama. 'Hummel' dresove za igru pravi samo za potrebe crnogorskih reprezentacija. Najnoviji modeli patika 'Mizuno' su igračima dostavljeni u Zagrebu prije prvenstva. Sve medicinske potrepštine i kompletna suplementacija je nabavljena u skladu sa zahtijevima medicinskog tima. Za nabavku odjeće koju su reprezentativci nosili van terena, Rukometni savez Crne Gore je imao ponudu od kompanija 'Samms' (odijelo, košulja, kravata) i 'Legend' (farmerice, košulja, džemper i sako). Reprezentativci su se odlučili za modnu liniju 'Legend', pa je takva nabavka i urađena“.

Lisičić je napomenuo da su igrači imali sve potrebne uslove za rad.

- Kompletne pripreme su odrađene u Verde kompleksu, gdje su reprezentativci imali najbolje uslove koji se u Crnoj Gori mogu imati za pripreme sportskih ekipa, a dvorana, teretana i spa centar su im bili na raspolaganju 24 sata. Takođe, u skladu sa planom selektora Đukića, reprezentacija je u Hrvatsku otišla 11. januara (19 igrača + kompletan stručni štab), što je 48 sati prije odigravanja prve utakmice, iako je zvaničan dan dolaska ekipa u Zagreb bio 12 januar. Nakon povratka sa Evropskog prvenstva, medicinska ekipa reprezentacije je odradila kompletnu analizu povrede Nebojše Simovića, koju je zadobio na posljednjoj utakmici protiv Slovenije. Određena mu je i započeta terapija za oporavak i kompletna medicinska dokumentacija je proslijeđena njegovom matičnom klubu na dalje postupanje“.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore je istakao i da su svim navijačima, koji su tražili ulaznice, izašli u susret.

- U vezi sa ulaznicama za prvenstvo, Rukometni savez Crne Gore je primio trebovanje od tri navijačke grupe: 'Crnogorci Jug', 'Dukljani' i 'Ultra Montenegro' i je obezbijeđen im je traženi broj karata bez ikakve nadoknade. Takođe, primani su i pojedinačni zahtjevi za nabavku ulaznica, a Savez je od organizatora obezbjeđivao ulaznice čak i na sam dan utakmice - zaključio je Lisičić.

TIP 1X2
TIP DANA
Rostov VS KS Samara
12.08.2019 19:00