Kakav spektakl: Crna Gora i Srbija u grupi Lige nacija

224 24.01.2018 11:51 Volcano sport tim

Fudbaleri Crne Gore igraće u grupi 4 premijernog izdanja Lige nacija sa selekcijama Srbije, Rumunije i Litvanije, odlučeno je žrijebom u Lozani.

Bilo je velikih obračuna u vaterpolu, košarci, a konačno je došao momenat i na fudbal. Prvi put od osamostaljenja, naš nacionalni tim namjeriće se na Srbiju.

“Orlovi” su učesnici predstojećeg Svjetskog prvenstva i trenutno 37. sila na FIFA rang listi.

Pored Srbije, Crna Gora je izvukla starog znanca, selekciju Rumunije. U minulom kvalifikacionom ciklusu za Mundijal bilo je 1:1 u Klužu i 1:0 u Podgorici.

U grupi 4 je i reprezentacija Litvanije s kojom se Jovetić i društvo dosad nisu sastajali.

Prvo kolo Lige nacija je na programu od 6. do 8. septembra 2018, dok će se grupna faza završiti utakmicama 6. kola od 18. do 20. novembra 2018. godine.

Ukoliko Crna Gora bude prva u svojoj grupi plasiraće se u plej-of za Evropsko prvenstvo 2020, a razigravaće sa tri ostale selekcije koje osvoje svoje grupe u Ligi C.

Plej-of je zakazan za mart 2020. godine, a pobjednik Lige C će se direktno plasirati na EURO, baš kao i pobjednici Lige A, B i D.

A ako “hrabri sokolovi” osvoje grupu automatski će se plasirati u Ligu B za narednu Ligu nacija, dok bi posljednje mjesto u grupi značilo da “crveni” odlaze u rang niže najslabiju Ligu D.

Crnu Goru su na žrijebu predstavljali selektor Ljubiša Tumbaković i generalni sekretar Momir Đurđevac.

 

Liga C

Grupa 1: Škotska, Albanija, Izrael
Grupa 2: Mađarska, Grčka, Finska, Estonija
Grupa 3: Slovenija, Norveška, Bugarska, Kipar
Grupa 4: Rumunija, Srbija, Crna Gora, Litvanija

 

 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45