Našao klub na internetu, poslao CV i dobio ugovor

240 23.01.2018 01:52 Volcano sport tim

Jediminas Kruša je 27-godišnji vezista iz Litvanije, koji je dosadašnji dio karijere proveo u raznim klubovima u svojoj domovini, uz kratke izlete u Poljskoj i Estoniji. Međutim, ovih dana je postao prilično poznat zbog načina na koji je pronašao svoj novi klub.

Pošto mu je dosadilo da igra u rodnoj Litvaniji, gdje se fudbal baš i ne cijeni naročito, gledao je gdje bi mogao da ode, a da to ujedno zadovolji i njegove "profesionalne zahtjeve". I tako, tragajući po mapi, odlučio se za Australiju. Odabrao je klub Devonport Strajkers iz Tasmanije, komunicirao sa njima preko čata oko mjesec dana, a onda poslao CV, video snimke i motivaciono pismo. A Australijanci mu odmah odgovorili pozitivno i ponudili ugovor, koji je on potpisao. Sve to bez ikakvih menadžera ili fondova.

- Moja karijera postala je rutina, uvijek sam igrao protiv istih igrača, svaka utakmica kao da je bila ista. Tražio sam nešto novo i čuo da je fudbal u Australiji sve popularniji. Pretraživao sam internet i nekako stupio u kontakt sa Strajkersima. I eto me tu. Mislim da sam uradio pravu stvar - kazao je Kruša.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45