Gorecka i zvanično u Bajernu

204 19.01.2018 11:38 Volcano sport tim

Od danas je i zvanično, Leon Gorecka novi je fudbaler Bajerna. Ofanzivac Šalkea preskočio je i posljednju prepreku koja ga je dijelila do transfera na ''Alijanc arenu'', prošao je ljekarske preglede i stekao uslove da se pridruži bavarskom gigantu.

U Minhen stiže na ljeto, a do tada će ostati u Gelzenkirhenu da pomogne dosadašnjem klubu da izbori plasman u Ligu šampiona.
Gorecka nas je tokom sedmice zvanično obavijestio o želji da ode u Bajern. Tu vijest smo primili s tugom. A juče me je sportski direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige obavijestio da je Leon uspješno prošao ljekarske preglede. Potpisao je ugovor koji će postati važeći 1. jula 2018. Dali smo sve od sebe da Gorecka ostane sa nama i poslije juna, ali nijesmo uspjeli, jer je to bila njegova i želja njegovog menadžera. Razočarani smo što ćemo izgubiti odličnog fudbalera i sjajnu osobu - izjavio je Kristijan Hajdel, generalni direktor Šalkea.

Gorecka u Bajern prelazi kao slobodan igrač, pošto će mu završetkom sezone isteći saradnja sa Šalkeom, u koji je stigao 2013. iz omladinske ekipe Bohuma. Na 130 takmičarskih utakmica za Šalke postigao je 19 i asistirao za 13 golova.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45