Gdje je nestao najveći talenat španskog fudbala?

249 13.01.2018 12:00 Volcano sport tim

Blistao je na Evropskom U21 prvenstvu u Poljskoj, podsjeća portam mozzartsport.com. Naspram vršnjaka izgledao je kao osmak dok se igra sa četvrtacima. Mogao je da bira gdje će. Barselona, Atletiko, svi su se nudili Daniju Sebaljosu. Na kraju je izabrao Real. I izgleda da nije mogao da bira gore. Hvalio ga je Zinedin Zidan u javnosti, u praksi ipak povjerenje ukazivao drugima, pa se Dani Sebaljos nije našao u prokotolu od 18 igrača ni za Realovu utakmicu sa Viljaealom.

Treći put uzastopce da 21-godišnji vezista neće biti ni u kombinaciju za tim. Ukupno 12. put u sezoni. Štaviše, zvanično najbolji fudbaler Evropskog U21 prvenstva ove sezone je u Primeri odigrao samo 186 minuta, a starter je bio u tek dvije utakmice: protiv Alavesa na Mendizorozi i u sudaru sa Eibarom u Madridu.

Otud i ne čudi što su Španijom počele da kruže glasine - doduše izazvane tekstovima u ne baš najpouzdanijih medijima - da Sebaljos želi da ide iz kraljevskog kluba. Nije imao ni minut na nedavnom Svjetskom prvenstvu klubova. U Ligi šampiona je sve skupa sakupio 81 minut na terenu. Kup kralja je njegov teren. Jedino takmičenje u kojem ga je Zidan pustio da igra.

Nije dovoljno. Nije zbog toga izabrao "Santjago Bernabeu". I ne može da bude zadovoljan kad čuje da su manje minuta od njega ove sezone odigrali samo Markos Ljorente (621), Borha Majoral (618) i Hezus Valjeho (539).

A pogledajte o kakvom potencijalu se radi...

 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45