Dončić je zreliji od Dražena i Kukoča u njihovim godinama

241 10.01.2018 11:12 Volcano sport tim

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković kaže da Luka Dončić igra zrelije od Dražena Petrovića i Tonija Kukoča, kada su oni imali 18 godina.

Dončić iz dana u dan nastavlja da oduševljava košarkaške zaljubljenike širom svijeta, ali da obara rekorde Evrolige kao vođa madridskog Reala.

- On je fenomen. Dražen Petrović je igrao pleja, a Toni Kukoč četvorku, ali nijedan od njih dvojice nije igrao ovoliko zrelo kada je imao isto godina koliko i Luka sada - smatra jedan od najvećih košarkaških trenera svih vremena.

Legenda jugoslovenske i srpske košarke otkrila je i priču u vezi sa jednim od najboljih igrača NBA lige Janisom Adetokmubom, Grkom u dresu Milvoki Baksa. 

- Kada sam ga prvi put ugledao da igra za mladi tim Filatkitikosa, bilo je toliko očigledno da je ogroman NBA talenat. Imam sjajan odnos sa Titosom komninosom (članom uprave Anadolu Efesa) i odmah sam mu rekao – 'Dovedi ga u Istanbul'. Neko iz kluba je došao da ga gleda, ali je rekao da ima već nekoliko takvih igrača - otkrio je Ivković.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45