Sad je i zvanično - Dijego Kosta može da igra, nosiće broj 18

225 31.12.2017 12:58 Volcano sport tim

Novogidišnji poklon za navijače kolčonerosa! Španski napadač Dijego Kosta i zvanično je posljednjeg dana 2017. predstavljen u Atletiko Madridu, gdje se vratio poslije tri sezone provedene u Čelsiju.

Dijego Kosta je krajem prošle sezone u Premijer ligi postao prekobrojan i nije ostao u planovima menadžera Antonija Kontea, pa je u septembru dogovorio novu saradanju sa Atletiko Madridom. 

Jorgandžije je transfer Koste iz Čelsija koštao 66 miliona eura, ali robusni napadač nije mogao da bude registrovan prije 1. januara, kada Atletiku ističe suspenzija dovođenja novih igrača zbog kršenja pravila kod kupovine mladih fudbalera. 

Kosta je u Atletiku zadužio dres sa brojem 18, a očekuje se da u timu trenera Dijega Simeonea zauzme mjesto u napadu uz Antoana Grizmana. 

Dijego Kosta je član Atletika postao 2007. godine, a u narednim godinama išao je na pozajmice u Bragu, Seltu, Albasete, Rajo Valjekano, a na kratko je prešao i u Valjadolid. 

Sa Atletikom je bio šampion La Lige (2014), osvojio je Kup kralja (2013), Superkup Evrope (2010, 2012), a u finalu Lige šampiona 2014. godine je igrao samo devet minuta u porazu od Reala (4:1) pošto se povrijedio. 

Dijego Kosta će drugi put potencijalno debitovati za Atletiko u srijedu na meču Kupa kralja protiv Ljeide. 

Uz Dijega Kostu na stadionu "Vanda Metropolitano" u nedjelju je predstavljen i ofanzivac Vitolo, koji je takođe ugovor potpisao ljetos, ali je u međuvremenu po prelasku iz Sevilje igrao na pozajmici u Las Palmasu.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45