Ronaldo: Barsa nije za Brazilce

245 29.12.2017 10:37 Volcano sport tim

Legendarni i "originalni" Ronaldo, Luis Nazario de Lima uputio je javno upozorenje svim sunarodnicima, a prije svih onima koji će uskoro stići u redove Barselone, da dobro razmisle prije nego što parafiraju ugovore. Brazilac, koji je proveo samo godinu dana u Blaugrani dobro zna kakva je situacija na Kamp Nou, gdje se od igrača traži maksimalna ozbiljnost i profesionalizan. A Brazilci, ruku na srce i čast izuzecima, nisu narod koji može samo da ćuti i radi.

"Bio sam mnogo srećniji kada sam prešao u Real Madrid. Više sam se povezao i sa klubom i sa gradom, iako sam proveo nezaboravnu godinu u Barseloni. Na kraju, moja priča sa Barsom se završila loše, slično kao i Nejmarova. Barsa je uvijek imala probleme sa brazilskim fudbalerima, kao što su Romario, Ronaldinjo, Nejmar i ja. Na kraju nas je klub loše tretirao i pored svega što smo uradili, postigli i ma koliko napora uložili.", upozorio je Brazilac

Ovaj 41-godišnji sportski penzioner je možda i pretjerao u ovom kratkom podsjećanju na njegovo vrijeme na Kamp Nou. Barsa je veliki klub koji poštuje svoje vedete. Barem sve dok oni poštuju ovu instituciju fudbala.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45