Zvijezda Liverpula ne zaboravlja svoj Egipat

248 27.12.2017 05:44 Volcano sport tim

Mohamed Salah nije zaboravio svoje korijene: zvijezda Liverpula i dalje posjećuje svoje rodno selo, plaća za izgradnju sportske dvorane i pomaže finansiraje tamošnjih svadbi, prenosi Dejli mejl.
 
Nagrig je malo poljoprivredno naselje udaljeno od glavne puta između Kaira i Aleksandrije. Selo je siromašno, ali tamošnji ljudi su srećni. Uz to su i veoma ponosni. Iz njihovog sela dolazi najnovija fudbalska zvijezda, Mohamed Salah. On je odrastao igrajući fudbal na istom igralištu na kojem se danas igraju lokalni dječaci. Salah je mnogo pomogao Nagrigu. Kupio je opremu za dvoranu koja danas nosi njegovo ime i finansirao izgradnju fudbalskog igrališta uz svoju staru školu. Daruje novac parovima kako bi se mogli vjenčati i često donira dobrotvornim organizacijama. Prije svega, selu poklanja nadu.
 
- Dolazi u Nagrig često i daje poklone lokalnoj djeci. Nije se promijenio. Znali smo da će daleko dogurati. To je zbog njegove lijeve noge! Bio je strašno brz i pametan - otkriva Salahov prijatelj Mohamed Basjuni.
TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45