Darko Marković: Grbavica i Željo u lijepom sjećanju

223 27.12.2017 08:44 Volcano sport tim

Crnogorski fudbaler Darko Marković istakao je da će mu Željezničar i Grbavica ostati u lijepom sjećanju. Iskusni vezista rastao se sa ekipom iz Sarajeva i sada je u potrazi za novim klubom.

“Dobio sam veoma brzo tri konkretne ponude. Jedna je iz Premijer lige BiH, dok su dvije iz Crne Gore. Neću da žurim. Imam CV koji je sasvim zadovoljavajući i koji ima svoju cijenu ispod koje neću ići. Čekaću pravu ponudu. Vidio sam da me pojedini mediji dovode u kontekst sa Slobodom, ali moram istaći da me niko iz Tuzle nije kontaktirao”, kazao je Marković za Klix.ba.

On je za Željezničar odigrao 32 utakmice i postigao četiri gola.

“U tekućoj sezoni zadesila me povreda, a oporavak je predugo trajao. Povreda je bila i glavni krivac što nisam igrao i u velikoj mjeri uticala je na moj odlazak s Grbavice. Na kraju sam izašao klubu u susret i na njihov zahtjev raskinuo sam ugovor. Moja potraživanja nisu bila velika i ono što su oni nudili, ja sam odmah prihvatio. Da li je moglo biti bolje i kako je moglo biti bolje, ostaje nam za razmišljanje. To najbolje znaju ljudi u klubu i ja. Na kraju mogu reći da će mi Željezničar i Grbavica ostati u lijepom sjećanju”, zaključio je Marković.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45