Bogdan: Stojaković mi pomaže, trudim se da napredujem

319 27.12.2017 08:38 Volcano sport tim

Bogdan Bogdanović je kao jedan od najboljih evropskih igrača otišao u Sakramento Kinge i potpisao najunosniji ruki ugovor u istoriji NA lige.

U tekućoj sezoni pruža solidne partije, posebno se ističe dobrom odbranom, a u intervjuu za B92 otkrio je da zasluge za to idu na račun njegovog bivšeg trenera u Fenerbahčeu, Željka Obradovića.

“Igra se dosta drugačija košarka, igrači su brzi, igra se individualno, svi znaju da driblaju – svi znaju finte. Svi su atlete. Kada se igra dan za dan stvarno je teško izdržati ritam. Željko Obradović me je uvijek terao da čuvam najbolje napadače u Evroligi i domaćoj ligi, tako da mi je to dosta pomoglo i u NBA”, rekao je Bogdanović.

Srpski košarkaš dodaje da veliku pomoć ima od legendi Kingsa Peđe Stojakovića i Vlada Divca.

“Dosta pričam sa njima, pogotovo sa Peđom. I te kako mi pomažu razgovorom, kako što se tiče košarke tako i NBA života“, napomenuo je Bogdan i otkrio da se još uvijek “traži” u NBA ligi.

“Ovdje se radi na svakom polju, uvijek se gledaju snimci sa utakmica. Ja radim na sebi konstantno i trudim se da napredujem u svakom segmentu. Sigurno nisam na nekom svom šuterskom nivou, na onom koji ja znam da imam, ali sve će to doći s vremenom. Svi su mi pričali da je u početku teže navikniti se na udaljenost, ali i to se vremenom navikne”, zaključio je Bogdanović.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45