Dobrodošao u NBA, maleni

281 25.12.2017 09:15 Volcano sport tim

Geri Pejton je ostao upamćen po svojim prozivkama na terenu, a od toga nije pobjegao ni Majkl Džordan. Prvi susret Džordana i Pejtona desio se 1990. i to u predsezonskom meču. Geri opisuje šta se sve desilo.

“Dolazim tamo kao drugi pik na draftu i ne zanima me ko je Majkl Džordan. Vidio sam ga kada sam izlazio na teren. Pomislio sam “OK, dobar je, ali ne baš toliko”.

MJ je bio na klupi tokom većeg dijela meča – nisam shvatao da je to samo predsezona i da MJ ne igra punom snagom tokom predsezone. Čuvao me je B.J. Armstrong. Dao sam mu 19 poena. Bio sam ruki i naravno da sam govorio svašta. Govorio sam Bi Džeju razna sr..a. Trčao sam pored klupe i govorio sr..a i Džordanu. Prekoravao sam ih pogledom. Osjećao sam se sjajno.” – prisjeća se Pejton i okreće ka prvom meču u sezoni:

“Nekoliko sedmica kasnije igrali smo sa Bulsima prvi put tokom regularne sezone kod kuće u Sijetlu. Radio sam za to, čekao sam to, bio sam spreman. I naravno, svi su govorili o tome kako Bulsi i Majkl dolaze u grad. Bio sam u fazonu “OK, dao sam im 19 poena. Znam da mogu da se izborim sa MJ bez problema”.

Izašli smo na teren pre početka utakmice, svi se rukovali. MJ se nije rukovao sa mnom. Okrenuo se ka Bi Džeju i rekao “Ostavi je….og rukija meni”, i to tako da su svi čuli. Sra..e, pomislio sam, ali dobro, j..i ga, šta sad.

Utakmica počinje. Preuzimam Majkla i vidim da Fil Džekson poziva akcije – četiri, pet, šest puta zaredom, sve na Majkla. I Majkl pogađa četiri, pet, šest puta zaredom. Majkl je bio na nivou za koji nisam znao da postoji.” – iskren je bio Pejton. Nije to bilo sve.

“Bio sam u problemu sa ličnim greškama. Kej Si Džons me šalje na klupu. Nisam se zapravo mnogo vraćao u igru nakon toga. Sjećam se da sam završio utakmicu bez poena, igrao sam sedam ili osam minuta. MJ je završio sa 33 poena.

Međutim, tu nije bilo gotovo. Pred kraj utakmice, sjedim na klupi i MJ prilazi i to tačno ka meni dok meč traje. Trener stoji tu. Svi na klupi zure u njega. Gleda pravo u mene. “To što si govorio u predsezoni?”Čudna stvar je da MJ nije bio ni ljut niti bilo šta u tom smislu. Pljunuo je svoju žvakaću gumu. “Ovo sada je stvarno. Dobro došao u NBA, maleni.” – zaključio je Pejton.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45