Kako vam se čine lavovi za EP? Đukić kaže da bi Borozana čekao svako na svijetu

195 23.12.2017 11:21 Volcano sport tim

Četvrti nastup na prvenstvima Evrope rukometaši Crne Gore počinju 13. januara duelom sa aktuelnim šampionom Njemačkoj u „Areni Zagreb”, a poznato je i 20 imena koja će konkurisati za taj i minimum još dva duela, sa Makedonijom i Slovenijom, pišu današnje Vijesti.

Selektor Dragan Đukić je objavio spisak od 20 igrača, koji je istovjetan onom za EHF nedjelju u oktobru, kada su odigrana dva meča sa Češkom. Tada se zbog povrede nije odazvao Nemanja Grbović, ali će biti spreman za 2. januar, kada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo.

"Grbović je duže bio van stroja, ali imamo odličnu komunikaciju sa njegovim klubom, koji nije insistirao sa njegovim povratkom. Jednom se vratio prije vremena, da je i sada to bio slučaj mogli smo da ga izgubimo na duže vrijeme. Nadam se da će biti 100 odsto spreman. Pričao sam sa Mladenom Rakčevićem, koji je imao puno razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazimo, i pristao je da bude sa nama ako nam bude potreban", rekao je Đukić za „Vijesti”.

Ključno pitanje je, ipak, da li će biti spreman Vuko Borozan. Zvanično najbolji sportista Crne Gore je imao saobraćajni udes u noći između utorka i srijede i zbog parcijalne rupture kvadricepsa mora da miruje tri sedmice. Primio je krvnu plazmu kako bi ubrzao oporavak, ali je pitanje da li će to pomoći.

"Sreća u nesreći je da se Vuko nije teže povrijedio. Vrijeme će pokazati da li će se oporaviti, a te tri sedmice ističu 11. januara, kada idemo u Hrvatsku. Vidjećemo kakvo je stanje i ostaviti mu otvorena vrata, jer imamo i pravo na izmjene tokom šampionata. Ne znam ekipu na svijetu koja takvog igrača ne bi čekala", poručio je Đukić.

Ako cetinjski bombarder ne bude spreman, alternative će biti spremne.

"I u oktobru smo igrali bez Borozana, Grbovića i Vladana Lipovine, pa smo pobijedili Češku, koja je „izmlatila” Makedoniju. Naravno, dok god postoji tračak nade za Vuka, čekaćemo ga, ali nećemo uraditi ništa protiv zdravlja bilo kog igrača. Šta god da se desi, imamo soluciju, jer Crna Gora je tim, a onima koji se raduju našim mukama neka je na čast", zaključio je Đukić.

Spisak - golmani

Rade Mijatović (Meškov Brest, Bjelorusija)

Nebojša Simić (Melzungen, Njemačka)

Mile Mijušković (Benidorm, Španija)

Lijeva krila

Miloš Vujović (Tatabanja, Mađarska)

Igor Marković (Komlo, Mađarska)

Desna krila

Marko Lasica (Politehnika Temišvar, Rumunija)

Mirko Radović (Cegled, Mađarska)

Igor Radojević (Esterhazi, Mađarska)

Pivoti

Nemanja Grbović (Cegled)

Vuk Lazović (Dunarea Kalaraši, Rumunija)

Nebojša Simović (Dabaš, Mađarska)

Lijevi bekovi

Vuko Borozan (Vardar, Makedonija)

Vasko Ševaljević (Tremblej, Francuska)

Miloš Božović (Tatabanja)

Srednji bekovi

Stevan Vujović (Dobrođea sud, Rumunija)

Žarko Pejović (Gorenje, Slovenija)

Božo Anđelić (Metalurg, Makedonija)

Desni bekovi

Stefan Čavor (Veclar, Njemačka)

Vladan Lipovina (Hitenberg, Njemačka)

Ivan Perišić (Cegled)

TIP 1X2
TIP DANA
Rostov VS KS Samara
12.08.2019 19:00