Borozan sportista godine

191 18.12.2017 04:55 Volcano sport tim

Rukometaš Vuko Borozan izabran je za najboljeg sportistu Crne Gore u 2017. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Zanimljivo, igrač Vardara prvobitno nije bio ni u konkurenciji za najboljeg sportistu u ovoj godini, ali se na današnjoj izbornoj sjednici dogodio preokret. Na predlog člana UO RSCG Zorice Kovačević, te uz podršku predjsednika FSCG Dejana Savićevića, kao i predsjednice Skijaškog Saveza Vesne Medenice, članovi žirija su ponovo glasali, nakon čega je Borozan naknadno uvršten u društvo najboljih, a i dobio najviše glasova žirija. Njemu će u četvrtak u Vili Gorica biti uručeno najznačajnije državno priznanje kada je sport u pitanju.

Borozan je u ovoj godini sa Vardarom osvojio Ligu šampiona, SEHA ligu, te duplu krunu u Makedoniji. Takođe, pomogao je reprezentaciji Crne Gore da se plasira na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Osim njega, u konkurenciji za najboljeg sportistu u godini su bili fudbaler Stefan Savić, odbojkaš Miloš Ćulafić, džudista Nikola Gardašević, karatista Mario Hodžić Anđela Miličković (streljaštvo).

TIP 1X2
TIP DANA
Rostov VS KS Samara
12.08.2019 19:00