Lebronova poruka Trampu

313 18.12.2017 10:21 Volcano sport tim

Lebron Džejms bio je najbolji igrač Klivlenda u pobjedi protiv Vašingtona (106:99). Upisao je treći uzastopni tripl-dabl (20 koševa, 12 skokova i 15 asistencija), a osim dobre igre, pažnju je privukla i njegova neobična oprema.

Na utakmici u prijestonici SAD-a pojavio sa dvije različite patike – jednom crnom i jednom bijelom sa natpisom ''jednakost'', poslavši tako jasnu poruku koju je dodatno pojačao i izjavama nakon utakmice.

- Očigledno, znamo gdje smo sada i znamo ko je ovdje na čelu. Mi kao Amerikanci, bez obzira na boju kože, moramo razumjeti da se možemo zauzeti za nešto i raspravljati o tome. Ovo je predivna država i nikada nećemo dozvoliti jednoj osobi da diktira koliko smo divni i moćni kao narod - rekao je Džejms.

Iako ga nije imenovao, jasno je da je mislio na američkog predsjednika Donalda Trampa. Lebron je već nekoliko puta kritikova Trumpa, a prošle sezone je u znak protesta odbio da spava u hotelu koji nosi Trampovo ime, sa kojim Kavalirsi imaju potpisan ugovor.

Zanimljivo, Džejms nije završio utakmicu u tim patikama. Priznao je da ih je zbog sujevjerja zamijenio nakon lošeg prvog poluvremena.

- Nijesam dobro odigrao prvo poluvrijeme, veoma sam sujevjeran pa sam ih zamijenio. Nijesam bio dobar ni u drugom poluvremenu, da postoji treće poluvrijeme, opet bih zamijenio patike - samokritičan je bio Džejms.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45