Memorijal u čast legende: Da se na zaboravi čuveni Ćiro

363 18.11.2017 10:48 Volcano sport tim

Izuzetno emotivna priča, poneka suza i sjećanje koje nikada neće izblijedjeti - u dvorani Verde u Podgorici juče je održan Memorijalni turnir „Nenad-Ćiro Nikolić”, u znak sjećanja na legendarnog snimatelja Televizije Crne Gore, inače jednog od najboljih igrača malog fudbala u Crnoj Gori.
Nikolić je preminuo iznenada prije tri godine, u 47. godini, na fudbalskom terenu - mjestu gdje je obožavao da boravi. Njegove majstorije na betonu i u halama prepričavaju i prepričavaće generacije, a njegov osmjeh i vedri duh pamtiće svi koji su ga poznavali.
"Tri godine je prošlo od kada je odigrao posljednji fudbal, a trebalo nam je tri godine da se oporavimo od šoka i zbog toga kasnimo sa ovim događajem. Siguran sam da će Ćiro živjeti dok god mu se svi mi ne pridružimo 'tamo gore', na nekom fudbalu", kazao je urednik sportske redakcije "Vijesti" Aleksandar Vučković, jedan od pokretača ideje o Memorijalnom turniru.
Turnir je osvojila ekipa Udruženja sportskih novinara Crne Gore, koja je u finalu bila bolja od zajedničke ekipe Vijesti i Pobjede (4:0). U polufinalnim duelima Vijesti i Pobjeda bili su bolji od RTCG (5:1), dok je tim Udruženja sportsklih novinara savladao ekipu nekadašnjih Ćirovih saigrača sa malog fudbala (6:1).
Prije fudbalskog dijela, prikazan je šestominutni film o životu i fudbalskim majstorijama čuvenog Ćira.
"Dok je vas i ovakvih susreta, Ćiro će uvijek biti sa nama i tako ćemo ga čuvati od zaborava", kazao je Ćirov brat, Peđa Nikolić.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45