Đorđević jedan od heroja Arsenala

300 14.11.2017 11:05 Volcano sport tim

Arsenal iz Tule jedno je od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem dijelu sezone u ruskoj Premijer ligi, a velike zasluge za to pripadaju crnogorskom reprezentativcu Luki Đorđeviću.
- Ni u najoptimističnijim planovima, pred početak sezone, niko nije očekivao 23 boda i sedmo mjesto na tabeli - rekao je za Dnevne novine Đorđević, čija je ekipa udaljena dva boda od kvalifikacija za Ligu Evrope, te četiri od kvalifikacija za Ligu šampiona.
- Sad čujem glasine iz kluba i od navijača kako bi bilo lijepo raditi na plasmanu u Ligu Evrope. Ali, polako! Idemo korak po korak, ima još dosta da se igra - nadovezao se 23-godišnji ofanzivac.

Najzaslužniji za uspjeh kluba, pored trenera Miodraga Grof Božovića je upravo Đorđević. Luka je postigao šest golova na 14 utakmica (12 počeo, dvije ušao sa klupe), a pet od šest golova je bilo odlučujuće. Tako je naš špic direktno Arsenalu donio 10 bodova.
- Igramo odlično, kao ekipa smo jako ubjedljivi na terenu. Ukoliko tako nastavimo i od ekipe i od sebe mogu očekivati mnogo. Želja mi je da svojim golovima pomognem ekipi da ostvari dobar rezultat - ne stavlja sebe u epicentar dijete Mogrena.

Najmlađi strijelac u istoriji “hrabrih sokolova” (postigao gol protiv San Marina 11. septembra 2012, kada je imao tačno 18 godina, dva mjeseca i dva dana) u Arsenalu ima samo ono što je imao u Mogrenu - minutažu. Zenit, Tvente, Sampdorija i Ponferadina su bile prolazne gdje je uglavnom grijao klupu, a kada je igrao pogađao je.

- Dugo sam pokušavao da postignem gol sa klupe i tribina. Ali, nikako mi nije išlo. Sada igram, golovi dolaze, pa sam jako srećan. Da sam imao minutažu prethodnih godina, siguran sam da bi golovi takođe došli, ali ne žalim. Svih tih godina sam napredovao, očvrsnuo sam, a sav rad je ove sezone počeo da donosi rezultate - jasan je prvi špic Arsenala.

 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45