Takav fudbaler se kod nas nije pojavio u posljednjoj deceniji

368 22.10.2017 10:14 Volcano sport tim

Crnogorski klupski fudbal nije mjerilo za kvalitet, niti se na osnovu učinka nekog mladog igrača na našim terenima može, sa velikom sigurnošću, govoriti da je riječ o budućem reprezentativcu ili internacionalcu, ali to što radi Nikola Krstović, napadač Zete, ne može da prođe nezapaženo, pišu današnje Vijesti.

Krstović će tek 5. aprila naredne godine postati punoljetan, a u 2017. godini, u prvoligaškoj konkurenciji, upisao je već 14 golova.

"Takav igrač se nije pojavio u Crnoj Gori u proteklih deset godina“, kaže Duško Vlaisavljević, koji mu je u drugom dijelu prošle sezone ukazao maksimalno povjerenje, promovisao ga u prvotimca, sa svega 16 godina.

U prvom meču kao starter, u duelu sa Jedinstvom, 25 dana prije 17. rođendana, postigao je dva gola, do kraja prošle sezone još pet, od kojih su tri bila za pobjedu, protiv Rudara, Mladosti i Budućnosti.

Tokom ljeta se upisao i na evropskoj sceni, dao gol Željezničaru u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 U prvih 12 kola tekućeg šampionata dostigao je učinak iz prošle sezone, a juče, na susretu sa Komom, upisao i prvi het-trik u karijeri.

"Krstović se razlikuje od ogromne većine crnogorskih fudbalera, posebno mladih, po tome što u svaku utakmicu ulazi kao da je prva i najvažnija. Ima veliku želju za dokazivanjem, za golovima, nema u njegovoj igri rezerve, niti se zadovoljava onim što je uradio“, kaže njegov bivši trener.

"Stalno igračima govorim da se u fudbalu najviše, pa i jedino, cijeni ono što napraviš na posljednjoj utakmici. To je Krstović shvatio na pravi način“.

Ima, kaže Vlaisavljević, sve karakteristike pravog golgetera.

"Snažan je, dovoljno brz, koristi obje noge, popravio je i igru glavom. Izuzetno je energičan, stalno ide naprijed, napada i igrače i prostor, dobru radnu etiku i veliki motiv da bude još bolji“, ističe Vlaisavljević.

Za Vlaisavljevića nema dileme – Nikola Krstović je blago crnogorskog fudbala, ali pravi izazovi tek predstoje.

"Naglo je skrenuo pažnju na sebe i vrlo je važno kakav će biti sljedeći korak u njegovoj karijeri. Za mladog igrača najvažnije je da igra. Odlazak u veliki klub, u paklenu konkurenciji, i mjesto na klupi nikako nije rješenje. Izbor narednog kluba je veoma bitan, i ako se to sve posloži kako treba, pred njim je velika karijera“, zaključio je Vlaisavljević.

Foto: Facebook

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45