Sutjeska ostavlja Budućnost na minus šest?

321 14.10.2017 09:05 Volcano sport tim

Drugi dio šampionata Sutjeska će otvoriti sa dvije utakmice kod kuće u duelima sa rivalima gdje je izraziti favorit (prim aut. Kom, pa Petrovac). Tako bar govori tabela crnogorske lige koja često ne mora da bude ispravno mjerilo. Ipak, kako je Sutjeska do sada djelovala u Nikšiću za očekivati je da su subotu (14.30h) pobijedi Kom i dobije “džekpot”.

Ukoliko savlada protivnika sa Zlatice ekipa Nikole Rakojevića bi došla do nova tri boda i čak šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Budućnost…

“Za nas je svaka naredna utakmica nova. Spremamo se kao za svaki meč, a protivnik je uvijek težak i to moramo tako shvatiti. Naročito neće biti lako protiv Koma”, kao i uvijek u razgovoru za Dnevne novine Nikola Rakojević ne dozvoljava svom timu nikakvo opuštanje.

Stabilno, disciplinovano sa još prostora za napredak tako je Sutjeska izgledala nakon prvog kruga, a tako vjerovatno želi da započne i drugi… Međutim, iskusni lisac na klupi Nikšićana zna koliko duel sa Komom može da bude komplikovan po njegov tim.

“Protivnik ima dosta iskusnih fudbalera i odličnog trenera. Sa druge strane, mi nemamo luksuz da potcijenimo nikog u našoj ligi. Samim tim, u meč ćemo ući vrlo obazrivo”, dodao je Rakojević i za kraj poručio:

“Nijednog trenutka nijesmo mislili da će biti lako, čak naprotiv. Liga je teška, svi su približnog kvaliteta”.

U Komu se ozbiljno, ali i sa zadovoljstvom radilo prethodne dvije nedjelje. Četa Dušana Vlaisavljevića je u posljednjem kolu upisala trijumf (prim aut. savladala Petrovac kod kuće 2:1) i sa mnogo optimizima putuje na megdan lideru šampionata.

“Zadovoljni smo kako smo odradili prvi dio. Pobijedili smo direktne rivale za opstanak i vjerujem da ćemo u nastavku biti još bolji”, poručio je Radoš Dedić.

Štoper i kapiten Zlatičana zna da će nekako sa saigračima morati da zaustavi opasnu ofanzivu Sutjeske, ali to ne znači da će Kom “parkirati autobus” ispred gola kraj Bistrice.

“Moramo da budemo disciplinovani i odgovorni, ali nećemo se skroz zatvoriti. Dolazimo u Nikšić sa vjerom da možemo osvojiti bod, a možda upisati i veliku pobjedu”, rezimirao je Dedić.

Foto: Vojvode Nikšić (facebook)

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45