Liga nacija: Crna Gora u trećem šeširu Lige C

497 11.10.2017 10:04 Volcano sport tim

Završen je još jedan kvalifikacioni ciklus, a reprezentacije će na nove takmičarske utakmice čekati do septembra naredne godine, kada na scenu stupa Liga nacija. Reprezentacije će se takmičiti za promociju u jaču ligu, ali će kroz novoformirano takmičenje moći da jure i posljednja mjesta za Evropsko prvenstvo 2020. godine. O tome možete opširnije da čitate OVDJE.

Crna Gora će se, to se znalo još od ranije, za početak takmičiti u jednoj od četiri grupe u Ligi C, ali sada znamo i u kojem će šeširu biti na žrijebu u Lozani. ''Sokoli'' će se naći u trećem šeširu, što znači da za rivala u grupni neće moći da dobije Izrael, Finsku i Bugarsku.

U Ligi C će se formirati tri grupe sa po četiri reprezentacije, kao i jedna sa tri. Svi pobjednici grupa idu u Ligu B za naredni ciklus takmičenja. Ipak, mnogo bitnije od toga je ipak da će Liga nacija dati i četiri učesnika za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Naime, ako u kvalifikacijama, koje će poćeti tek u martu 2019. godine, Crna Gora ne bude među dvije najbolje u jednoj od deset grupa, mogla bi da stekne šansu da se kroz baraž domogne kontinentalne smotre. U baražu će igrati pobjednici svih grupa Lige nacija.

Liga nacija počinje počinje 6. septembra, a grupna faza takmičenja završava se već 20. novembra.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45