Nebo u Egiptu, Zamalek dočekao Crnogorca

376 28.08.2017 08:58 Volcano sport tim

Sa Fejsalijem je osvojio sve u Jordanu, a sada je stigla ponuda koja se ne dobija Nebojša Jovović dogovorio je dvogodišnji ugovor sa egipatskim Zamalekom, jednim od najvećih klubova Afrike.

Crnogorski trener stekao je status idola u Amanu nakon što je popularne „plave orlove” predvodio do titule, Kupa i Super Kupa, a igrao je i finale Arapske Lige šampiona. Zbog toga je odlazak iz kluba bio emotivan, a teško je pao rukovodstvu, igračima i navijačima koji su juče zatrpali društvene mreže porukama podrške za četrdesetdvogodišnjeg Podgoričanina.

Za novog kormilara Zamaleka figurila su velika imena, poput legendarnih Brazilca Zika i Njemca Bernda Šustera, a u opticaju su bili i nekadašnji strateg Steaue Viktor Piturka, kao i dugogodišnji trener Anderlehta, Belgijanac Frenk Verkauteren.

Ipak, izbor je pao na Jovovića koji je sinoć napustio Jordan i odletio za Kairo, gdje bi u toku dana trebalo da potpiše saradnju sa velikanom iz Egipta. 

Zamalek je u 20. vijeku proglašen najboljim klubom Afrike, a u svojoj istoriji koja traje više od 100 godina osvajao je brojne trofeje: pet puta je bio prvak kontinenta, 12 puta šampion države, 25 puta osvajač Kupa, a aktuealni je osvajač Super Kupa Egipta.

Navijači čekaju titulu 2015. godine. Jovović je prepoznat kao čovjek koji treba da vrati primat na domaćoj sceni.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45