Bez iznenađenja na Tumbakovićevom spisku

322 21.08.2017 11:56 Volcano sport tim

Selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacione mečeve sa selekcijama Kazahstana i Rumunije, koji se igraju 1. septembra u Astani i 4. septembra u Podgorici.
 
Na spisku su golmani Mladen Božović (Larisa, Grčka), Milan Mijatović (Budućnost), Danijel Petković (Lorijen, Francuska); u odbrani su Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Adam Marušić (Lacio, Italija), Nemanja Mijušković(Taraz, Kazahstan), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), u veznom redu Marko Janković (Partizan, Srbija), Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Sead Hakšabanović (Vest Hem, Engleska), Marko Vešović(Rijeka, Hrvatska) i u napadu Stevan Jovetić (Inter, Italija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Šerif, Moldavija) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).
 
- Ovaj spisak predstavlja realnu sliku vrijednosti naših igrača. Proces selektiranja, koji traje gotovo dvije godine, rezultirao je formiranjem spiska igrača koji treba da odgovore svim takmičarskim zahtjevima stavljenim pred reprezentaciju. Ukupan broj igrača pozvanih za ovaj dvomeč je takođe rezultat tog procesa, pa je na spisku manji broj igrača nego što je bio slučaj u prethodnim utakmicama. Pozvani su igrači koji su u takmičarskom tonusu, uz nekoliko izuzetaka zbog potrbea našeg tima, ali svi mogu da odgovore zahtjevima i naporima koji se očekuju - rekao je selektor Tumbaković.
Iskusni stručnjak ističe da su oba meča koja će naša selekcija odigrati početkom septembra podjednako važna.
- Pripremili smo program aktivnosti koji će nam, kroz sedam treninga, omogućiti da se na najbolji mogući način pripremimo za dva veoma važna duela koji nas očekuju početkom mjeseca. Oba meča su podjednako važna, ne pravimo ni najmanju razliku i moramo biti spremni i maksimalno motivisani kako bi ostali u rezultatskom tonusu - dodao je selektor ''hrabrih sokola''.
Početak priprema reprezentacije Crne Gore za septembraske mečeve zakazan je za nedjelju, 27. avgust. 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45