Hakšabanović: San postao java

295 08.08.2017 07:45 Volcano sport tim

Crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović napravio je veliki korak u karijeri, iz švedskog Halmštada prešao je u Vest Hem. Na sajtu “čekićara” iz Londona sinoć je postavljena informacija da je 18-godišnji fudbaler potpisao petogodišnji ugovor.

Odmah nakon potpisa uslijedilo je slikanje u novoj opremi, upoznavanje sa trenerom Slavenom Bilićem i intervju u kojem je sada već bivši fudbaler Halmstada otkrio svoje prve impresije dolaskom u kultni engleski klub.

- Veoma sam srećan što sam ovdje san je postao java. Vest Hem je veliki klub i stvarno je prelijep osjećaj biti ovdje” - poručio je na predstavljanju Hakšabanović.

Na veb stranici kluba iz istočnog Londona nije precizirano za koju sumu novca je Hakšabanović napravio svoj najveći transfer u dosadašnjoj karijeri. Ipak, direktor Halmstada Toni Karlson je za švedske medije rekao da se radi o sumi od tri miliona eura.

- Sve se desilo veoma brzo. Čuli smo da me traže, pa sam bio zainteresovan da vidim kakav je plan, šta klub može da mi ponudi i veoma sam zadovoljan svim šta sam čuo i vidio - poručio je mladi fudbaler koji je odigrao 58 utakmica u dresu Halmštada.

Crnogorska javnost Hakšbanovića je upoznala 10. juna kada je Crna Gora u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo pobijedila Jermeniju u Podgorici (2:1), a nadareni ofanzivni vezista dobio šansu u posljednjih desetak minuta. Stručni štab “hrabrih sokolova” je hvalio nadarenost Hakšabanovića koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Švedske, bio projektovan da iga za “A” tim, ali na kraju se opredijelio za državu u kojoj mu je rođen otac.

- Ja sam ofanzivac. Volim da driblam, šutiram, ali isto tako i da vrijedno radim za tim. Sada želim da se maksimalno fokusiram i pokažem šta znam - dodao je Hakšabanović.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45