Korać: Izrael mi je prioritet

364 26.06.2017 08:09 Volcano sport tim

Žarko Korać slobodan je u izboru novog kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Hapoelom iz Haife. Korpuletni napadač posljednjih nekoliko sezona igra u Izraelu i ima želju da se vrati u „svetu zemlju”.

- Izrael je zemlja koja mi najviše prija. Odgovara mi tamošnji način života, standard, stil fudbala, novi stadioni, pune tribine, organizacija klubova… Dobro sam se snašao tamo i cilj mi je da i sljedeću sezonu odigram u Izraelu. Postoje kontakti sa jednim od bivših trenera, ali da bi došlo do nove saradnje treba da se poklope određene stvari. Transferi tamo počinju u julu i tada ću znati na čemu sam - rekao je za Arenu Korać.

Tridesetogodišnji golgeter ostavio je trag u Hapoelu i Beitaru iz Jerusalaima. Ali, prošlu sezonu je praktično izgubio zbog povrede koja ne iziskuje tako dug oporavak.

- Operisao sam meniskus, ali je problem nastao zbog toga što nalaz magnetne rezonance prvi put nije dao tačnu dijagnozu. Krenuo sam na oporavak, nije išlo. Potom sam opet radio nalaz i tek onda je ustanovljeno o čemu se radi. Dok sam sanirao povredu u klubu se sve promijenilo. Došao je novi trener, doveo svoje igrače… Ipak, sada je najvažnije da se osjećam odlično. Nema nikakvih smetnji. Ovo mi je bila prva povreda u karijeri, nadam se i posljednja - ističe Korać.

Snažni ofanzivac trenutno boravi u rodnom Bijelom Polju, gdje trenira individualno.

- Možda se nikada nijesam osjećao tako dobro kao sada. Svakodnevno treniram i biću u dobroj kondiciji kada se priključim novim saigračima. Vidjećemo gdje će to biti - dodao je Korać.

Izrael je prioritet, ali neformalno se pominjao i povratak u crnogorski fudbal.

- Ništa zvanično nije bilo na tu temu - kaže nakedašnji napadač Zete i Šerifa. Neformalno se dovodio u vezu i sa bivšim klubom, Vojvodinom.

- Ni tu nije bilo ništa ozbiljno, osim običnog telefonskog razgovora. Opet kažem, svi planovi su mi vezani za Izrael, ali u fudbalu nikad ne reci nikad. Sve je moguće - zaključio je Korać,

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45