Razlaz Mikija i Budućnosti

561 01.06.2017 10:49 Volcano sport tim

Miodrag Miki Vukotić više nije trener Budućnosti, odlučeno je sinoć na sjednici Upravnog odbora šampiona Crne Gore, prenose Dnevne novine.

Četrdesettrogodišnji stručnjak, kome je po završetku sezone istekao ugovor, nije dobio povjerenje čelnika “plavih”, pa će Budućnost u kvalifikacijama za Ligu šampiona voditi novi trener, 17. u proteklih 11 godina od kada se igra Telekom 1. CFL.

Vukotić je u prvoj sezoni rada u najpopularnijem crnogorskom klubu u šampionatu ostao iza njegovog bivšeg kluba Mladosti, dok su u finalu Kupa njegovi izabranici poraženi od Rudara nakon penala.

Nakon kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj je Budućnost preko Rabotničkog stigla do belgijskog Genka i bila na korak od senzacije odigravši najbolju partiju u posljednjih desetak godina, uslijedila je jesen iz snova.

“Plavi” su plesali na terenu, igrali izuzetno atraktivan fudbal, poigravali se sa rivalima, pa nije ni čudo što je razlika u odnosu na prvog pratioca (Mladost) bila 11 bodova.

Proljeće je međutim bilo očajno – umjesto da na terenu rutinski odrade posao, uz to promovišu mlađe igrače i spreme tim za kvalifikacije za LŠ, Budućnost je morala da posljednjeg kola da strijepi za titulu. Osvojenih 15 bodova od 48 iz ponude, okretanje dijela publike protiv njega, jasno su pokazali da je došlo do zasićenja i da će Budućnost i Vukotić morati da krenu različitim putevima.

Pred Upravom je sada težak zadatak – pronaći čovjeka koji će biti autoritet zvjezdicama kluba, ali i spremiti tim za Evropu, koja je prioritet ove sezone.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45